Fogfehérítés

Mit kell tudni a fogfehérítésről? 

Napjainkban a szép mosoly szinte elengedhetetlen, melyhez hozzá tartoznak a ragyogóan fehér fogak is. Fogaink azonban a külső hatások (bizonyos ételek, kávé fogyasztása, dohányzás) eredményeként idővel elszíneződhetnek. Ez a folyamat azonban visszafordítható, professzionális fogfehérítéssel akár 6-8 árnyalattal is fehérebbé varázsolhatjuk mosolyunkat.
Rendelőnkben a legkorszerűbb fogfehérítési eljárással várjuk, ami teljesen fájdalommentes, nem károsítja sem a fogzománcot sem a fogideget és mindössze 1 óra elteltével ragyogó mosollyal távozhat.

Hogyan történik a fogfehérítés a HeppDental fogászatán?  

A fogfehérítés menete a fogak állapotától függ. Ennek felmérése egy előzetes konzultáció keretében történik, ahol a kezelést végző fogszakorvos felméri a fogak állapotát. Fogfehérítés ugyanis csak ép vagy szakszerűen ellátott fogakon végezhető, ezért a kezelést megelőzően szükség lehet fogkő eltávolításra, a fogíny kezelésére, professzionális fogtisztításra vagy a szuvas fog(ak) ellátására

 

Ha a fogak teljesen tiszták és készen állnak a kezelésre, a következő alkalommal a szakorvos elvégzi a fogfehérítő kezelést. A kezelés előkészítéseként a fogszakorvos ajakeltartó terpeszt helyez fel, majd fényre szilárduló ínyvédő zselét ken a fogínyre, mely megvédi azt a kezelés során az irritációtól. Ezt követően speciális, aktív oxigén zselét visz fel a fogakra a fehérítéshez. Az előkészített fogakat ezután 10 percig hideg fénnyel világítja meg, majd lecseréli az elhasználódott zselét és új réteget visz fel, amit ismét 10 percig megvilágít. Ezt a lépést még egyszer, összesen egymás után háromszor ismétli meg, végül teljesen eltávolítja az aktív zselét, valamint az ínyvédő pasztát is. 

A fehérítéshez használt zselé víz bázisú, így nem károsítja a fogzománcot és nincs semmilyen mellékhatása sem. 

Az elért eredmény egyénenként eltérő lehet, függ a fog eredeti színétől, a zománc szerkezetétől, valamint az elszíneződés mértékétől is. 

A professzionális, rendelői fogfehérítés legnagyobb előnye az otthoni fogfehérítéssel szemben, hogy hatása hosszan tart és egy kezeléssel, nagyjából egy óra alatt látványos eredményt biztosít. 

Előfordulhat, hogy a gyökérkezelt fogak idővel elszíneződnek, ami speciális fehérítési eljárást igényel.  Az elszíneződés hátterében a fog kiszáradása, vagy nem megfelelő gyökérkezelés, illetve gyökértömés állhat. A gyökérkezelt fog esetében a tömés eltávolítását követően speciális fehérítő anyagot juttatunk a kitisztított üregbe, ami belülről fogja fehéríteni a fogat. Ideiglenes töméssel lezárjuk, majd pár nap múlva ellenőrizzük az eredményt. Szükség esetén a kezelés megismételhető a kívánt eredmény eléréséig. Ha elértük a megfelelő eredményt, végleges töméssel zárjuk az üreget. 

A ragyogó, fehér mosoly már csak egy lépés: egyeztessen időpontot esztétikai fogászati specialistánkhoz a +36 20 334-8649-es telefonszámon.