Direkt héj

 

Mire jó a direkt héj? 

Esztétikus direkt héj felhelyezésével gyorsan és kíméletesen szépülhetnek meg fogai. Az eljárás a frontfogak kisebb hibáinak korrekciójára szolgál, mely a fogászati rendelőben kompozit héjak készítésével történik. A porcelán héjjal ellentétben ennél az eljárásnál a fogat nem szükséges előzetesen lecsiszolni, lenyomatot venni, majd a lenyomatot a fogtechnikusnak elküldeni, hanem sokkal gyorsabban, a rendelőben, a kezelés során állítja helyre fogait a specialista. A direkt héj technika alkalmazásával a fogak formájának és színének gyors és látványos korrigálására van lehetőség.

Milyen esetekben javasolt direkt héj felhelyezése?

Direkt héj felhelyezése minden olyan esetben javasolt, ha a páciens gyors és tartós esztétikai korrekciót szeretne mosolyán. A direkt héj készíthető minden olyan esetben, ha az érintett fog ép, vagy csak kis rész hiányzik belőle, illetve nincs foghiány. Segítségével hatékonyan eltűntethetők az elszíneződések és a fogszuvasodás nyomai, korrigálhatók a repedezett, törött fogak, fogélek és elrejthetők a nem esztétikus tömések. 
 

Hogyan zajlik a direkt héj felhelyezése? 

A kezelés általában két ülésben történik. Az első alkalommal a kezelést végző fogspecialista felméri a fogak állapotát és meghatározza a szükséges korrekciót. A következő alkalommal érzéstelenítés mellett a szakorvos előkészíti a fogakat, eltávolítja a szuvas részeket, majd kondicionálja a zománcot, ami elősegíti a kompozit anyag tapadását a foghoz. Ezután rétegről-rétegre felépíti a kezelendő fogakat, minden réteget polimerizációs lámpával megvilágítva a felvitt réteg megkötéséért. A fogak felszínét végül polírozza, hogy biztosítsa a héjak természetes, fogakra jellemző hatását. 

Mi a direkt héj előnye? 

A direkt héj legnagyobb előnye, hogy segítségével gyorsan és fájdalommentesen állíthatók helyre a kisebb esztétikai hibák. A héjak felépítéséhez nem szükséges fogtechnikus bevonása, így az előre egyeztetett időpontban végzett kezelést követően tökéletes mosollyal távozhat rendelőnkből.