Esztétikus fogmegtartó kezelések

Mit kell tudni a fogmegtartó kezelésekről?

A fogmegtartó kezelések, vagy más néven konzerváló fogászati kezelések közé tartozik minden olyan eljárás, ami a roncsolt fog helyreállítására szolgál. Ide soroljuk a fogszuvasodás kezelésére használt esztétikus fogtöméseket, az inlay és onlay betéteket, a csonkfelépítéssel történő, traumás fogsérülések helyreállítását, valamint a funkcionalitása miatt megtartott fogak gyökérkezelését.

Hiszünk abban, hogy funkcionálisan és esztétikai szempontból is a saját fogak minél hosszabb idejű megtartása a legjobb a páciens számára, emiatt fog eltávolítását csak abban az esetben javasoljuk, ha a legmodernebb fogmegtartó kezelések már nem alkalmazhatók. 

A saját fogak megtartása szempontjából fontos, hogy minél előbb megállítsuk a romlási folyamatot, csökkentve ezzel a beavatkozás mértékét és növelve a fog élettartamát. Ezt legegyszerűbben rendszeres fogászati szűrővizsgálattal tehetjük meg. Gyakorlott fogszakorvosaink klinikai vizsgálattal, valamint a szükséges röntgenfelvételekkel már a fogszuvasodás első jeleit is azonnal felismerik, és az arra legmegfelelőbb fogmegtartó kezelést javasolják majd.